Desfasurat intre 7 si 9 august, Bran Castle Fest este un eveniment cultural de trei zile conceput pentru tinerii pasionati de muzica, distractie si filme.

Publicul va avea parte de 60 de ore de muzica pe doua scene – printre trupele invitate se numara Suie Paparude si Omul cu Sobolani –, multe filme cu Dracula, performance-uri, […]

Filmul "Politist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, va reprezenta Romania la Oscar 2010. Decizia apartine juriului format din Dinu Tanase, Mihai Chirilov, Eugenia Voda, Magda Mihailescu, Cristina Corciovescu, Dana Duma si Eugen Atanasiu.

Pentru a avea o sansa la premiul pentru cel mai bun film intr-o limba straina, […]

Biletele pentru editia a XIX-a a Festivalului si Concursului International "George Enescu" vor fi distribuite prin intermediul Eventim.RO, partener oficial al festivalului. Abonamentele si biletele rezervate in perioada ianuarie-iulie 2009 vor fi disponibile incepind cu data de 3 august. La alocarea locurilor, prioritate vor avea […]
Marti, 4 august, la Venetia a avut loc vernisajul celei de-a patra expozitii din seria Young Romanian Art, ce are loc in Noua Galerie a ICR Venetia. Intitulata "cats and dogs", expozitia este una de grup, ce cuprinde lucrari de Suzana Dan si Misionarul no Limits.

Oamenii sint mai singuri decat animalele. Oamenii sint mai […]

Institutul Cultural Roman si Academia de Teatru "Athanor" din Germania organizeaza la sediul ICR din Bucuresti marti, 4 august, de la ora 11.00, o conferinta de presa cu tema In cautarea teatrului existential la Burghausen. Vor prezenta Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman, si prof. dr. David Esrig, directorul […]
Dupa succesul repurtat de Spovedanie la Tanacu incepind din 2007, al doilea proiect al "Academiei itinerante Andrei Serban", initiat de Corina Suteu, directorul Institutului Cultural Roman din New York, porneste la Horezu in 2009. Realizat cu sustinerea ICR Bucuresti, primul atelier al acestei editii se va desfasura in perioada 30 […]
Adam Michnik este laureatul din acest an al premiului "Ion Ratiu Democracy Award", desemnat de Centrul Woodrow Wilson din Washington DC, Fundatia Ratiu din Londra si Centrul Ratiu pentru Democratie din Turda, transmite Romanian Global News, care citeaza Centrul Cultural Roman din Londra.

Ministerul francez al Culturii a acordat prestigioasa Legiune de Onoare, cu titlul de Commandeur de l'Ordre des Arts et des Lettres (cel mai inalt rang al ordinului) scriitorului Norman Manea, in semn de recunoastere a operei sale literare.

Ministerul francez al Culturii isi justifica gestul invocind "marele talent" cu care […]

"Pescuit sportiv", al lui Adrian Sitaru, si "Palmele", un scurtmetraj regizat de George Chiper, vor reprezenta Romania la Festivalul International de Film de la Locarno, care va avea loc intre 5 si 15 august.

Lungmetrajul lui Sitaru va fi prezentata in sectiunea Jury Members' Films, regizorul roman facind parte din juriul […]