Vineri, la Sala Eforie din Bucuresti va avea loc Gala "Ion Popescu - Gopo", eveniment organizat de Cinemateca Romana si dedicat împlinirii a 85 de ani de la nasterea cineastului.

In cadrul acestei manifestari va fi lansat volumul "Puterea omuletului" de Theodor Leontescu si se va prezenta publicului copia restaurata […]

A X-a editie a Festivalului International de Jazz "Richard Oschanitzky" va avea loc la Iasi in perioada 9-11 mai. Aura Urziceanu este invitata de onoare din acest an.

Organizata de Societatea Romana de Televiziune - Studioul TVR Iasi, in colaborare cu Goethe-Zentrum, Centrul Cultural Francez si Radio Iasi, in parteneriat cu […]

Spectacolele "Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele" de Radu Afrim, "Requiem" de Alexander Hausvater si "Inmormantarea" de Laszlo Bocsardi vor fi jucate in cadrul celei de-a doua editii a festivalului multicultural "Fara bariere", care se desfasoara intre 15 si 26 mai, la Satu Mare.

De asemenea, in cadrul […]

Regizorul Andrei Serban considera ca teatrul nu trebuie sa transmita un mesaj, in general, iar piesa "Spovedanie la Tanacu", care va avea premiera luni la Teatrul Odeon, a avut ca obiectiv in primul rind intelegerea personajelor.

"Teatrul trebuie sa reprezinte viata. Trebuie sa inteleaga si sa traiasca misterul paradoxului […]

Proiectul "Scriitori pe Calea Regala", care promoveaza lectura in sase orase din Romania - Bucuresti, Iasi, Suceava, Alba Iulia, Sibiu si Medias - va debuta vineri la Palatul Elisabeta, in prezenta regelui Mihai, a reginei Ana, a principesei Margareta si a principelui Radu.

"Scriitori […]

La doua luni de la premiera romaneasca, filmul lui Nae Caranfil va fi proiectat in Franta.

Pelicula "Restul e tacere", regizata de Nae Caranfil, va avea premiera in aceasta seara la Palatul Behague din Paris, sediul Ambasadei Romaniei de la Paris, in cadrul unui eveniment la care participa atit regizorul, cit si ambasadorul […]

Festivalul Artmania se va tine in acest an in cort, la Pavilionul 2007, si nu in Piata Mare, ca la editiile precedente. Aceasta inseamna ca va fi un numar limitat de locuri, iar atmosfera deosebita a festivalului nu va mai cuprinde piata centrala a orasului.

Anuntul a fost facut astazi de Codruta Vulcu, directorul executiv […]

Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti (MNLR) gazduieste pe 14 mai o discutie despre relatia dintre critica literara si jurnalismul cultural, in cadrul seriei de intalniri lunare pentru discutii pe teme literare "Rotondele 13", anunta institutia.

Cea de-a doua Rotonda din 2008 de la MNLR va avea loc pe 14 mai, […]

Supriza la festivalul Artmania: organizatorii au anuntat astazi, 6 mai, participarea celei mai cunoscute trupe de black metal din Romania, Negura Bunget. Trupa va cinta pe scena din Piata Mare in seara de simbata, 19 iulie.

Negura […]

Scenograful Dragos Buhagiar si regizoarea Gianina Carbunariu au fost distinsi pentru activitatea artistica din 2007 la Gala Premiilor Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru (AICT), care a avut loc duminica, 4 mai, la Craiova, in cadrul Festivalului International Shakespeare.

Buhagiar a primit premiul criticii din […]