Simona Nastac, critic de arta si curator, semnaleaza urmatoarea aberatie: programul de finantare Promocult 2008, cu principal obiectiv promovarea valorilor culturale contemporane din Romania in statele membre ale UE si care se adreseaza, anul acesta, si institutiilor culturale din strainatate, are documentatia, afisata pe site-ul […]
Indraznetul architect francez, Jean Nouvel, realizatorul Institutului lumii arabe din Paris, a fost distins cu premiul Pritzker, numit si "Nobelul pentru arhitectura", si a declarat ca doreste ca arhitectura sa cultive mai mult diferentele, pentru ca lumea sa nu devina uniforma, transmite AFP.

Arhitectul s-a declarat "onorat" […]

Care ar fi sansele sa scrie toata lumea despre premiera “mondiala” a unei piese in regia lui Uwe Eric Laufenberg si Marcus Mislin la teatrul Hans-Otto din Potsdam? Maxime, daca piesa este o adaptare dupa “Versetele satanice” ale lui Salman Rushdie. Teatrul Hans-Otto din apropierea Berlinului anunta, duminica, premiera spectacolului […]
Festivalul Shakespeare, care va avea loc la Bucuresti, intre 28 aprilie si 16 mai, si la Craiova, intre 1 si 9 mai, la care va participa si regizorul britanic Peter Brook, a obtinut de la Ministerul Culturii (MCC) o finantare de 780.000 de lei (din 1,2 milioane de lei solicitati), cea mai mare acordata in aceasta sesiune, anunta site-ul […]
Se aude piesa “American Boy” a cintaretei britanice de culoare Estelle care a reusit sa ajunga pe locul 1 in topurile din Marea Britanie, in mod “trist si bizar”, cum va scrie The Guardian in editia de azi, numai via New York.

Estelle isi lanseaza luni cel de-al doilea album “Shine” produs in America (featuring […]

Inregistrarea melodiei "Au clair de la lune", realizata de un inventator parizian in 1860, cu 17 ani inainte ca Thomas Edison sa inventeze fonograful, poate fi ascultata pe internet datorita unei echipe de cercetatori din California, SUA, informeaza New York Times in editia de ieri.

Francezul Edouard-Leon Scott de Martinville […]

Violonistul rus Maxim Vengerov va sustine doua concerte la Bucuresti pe 29 si 30 mai, in calitate de dirijor, impreuna cu Filarmonica "George Enescu" si va reveni in Romania pe 8 septembrie 2009, la Festivalul "George Enescu", a spus reprezentantul organizatorilor, Mihai Constantinescu, informeaza NewsIn.

Vengerov va dirija […]

Teribilul actor (regizor, scenarist, operator, one man show) Vincent Gallo, va juca rolul principal in noul film al lui Francis Ford Coppola, alaturi de Javier Bardem, premiat cu Oscar in 2008, pentru filmul fratilor Cohen, si de compatrioata sa, Maribel Verdu, informeaza AFP.

Filmul se chema “Tetro”, iar regizorul, in […]

Anca Parghel, una dintre cele mai bune voci de jazz din Romania, va cinta, simbata, 29 aprilie, de la ora 21, la Clubul „Akwarium” din Varsovia, in cadrul unui program initiat de Institutul Cultural Roman (ICR) („Primavara jazzului romanesc”), anunta institutul.

Ea va fi acompaniata de Marius Vernescu la pian, Ciprian […]

A murit George Pruteanu

Lingvistul, criticul literar, politicianul si omul de televiziune George Pruteanu a murit in joi seara, in urma unui infarct miocardic, la virsta de 60 de ani, informeaza NewsIn.

Decesul a survenit la Spitalul "Sfintul Pantelimon" din Bucuresti, unde Pruteanu fusese internat in urma cu 48 de ore, deoarece acuza simptome de […]