Actorul american Armand Assante s-a declarat mandru ca joaca in regia lui Cristian Nemescu in pelicula "california dreamin" (nesfarsit)”, la premiera careia au fost prezenti si cineastii Radu Muntean, Corneliu Porumboiu sau Catalin Mitulescu dar si vedete ca Loredana.

Primul lungmetraj al regizorului Cristian Nemescu, care […]

Regizorul Andrei Serban va incepe in luna iunie, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, montarea spectacolului "Unchiul Vanea" de Cehov. El a declarat duminica, pentru ROMPRES, ca va fi o productie numai cu actorii acestui teatru si se va juca in limba maghiara.

Totodata, Andrei Serban a precizat ca nu a mai lucrat pana acum […]

Le Monde, 18.05.2007 "4 luni, 3 saptamani si 2 zile": alegoria terorii comuniste romanesti

Grandoarea filmului lui Cristian Mungiu consta in a-si privi subiectul fara a clipi. Adica povestea unui avort clandestin in ultimii ani ai comunismului, in 1987, intr-o Romanie in care acest act, ilegal din 1966, a fost practicat in […]

CANNES 60 - palmares

Marele Premiu - Naomi Kawase, "Mogari no mori"

Premiul pentru scenariu - Fatih Akin, "Auf Der Anderen Seite"

Premiul pentru regie - Julian Schnabel, "Le scaphandre et le papillon"

Premiul pentru interpretare masculina - rusul Konstantin Lavronenko, pentru rolul din "Izgnanie" de Andrey Zvyagintsev

Premiul […]

Regizorul Cristian Mungiu este primul roman care a castigat Palme d'Or pentru lungmetraj, cea mai importanta distinctie a festivalului de la Cannes, cu filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", la 50 de ani dupa ce Ion Popescu Gopo lua aceeasi distinctie pentru scurtmetrajul "O scurta istorie".

Regizorul Cristian Mungiu […]

Cristian Mungiu a absolvit in 1986 Liceul "Mihai Eminescu" din Iasi. Dupa ce a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Cristian Mungiu s­a angajat ca profesor de limba engleza, in acelasi timp practicind si gazetaria la cotidienele "Expres", "Monitorul" si la revistele "Opinia studenteasca" […]
Premiul sectiunii "Un Certain Regard" al festivalului de la Cannes a fost acordat, sambata seara, filmului "California dreamin'(nesfarsit)", primul lungmetraj al regizorului roman Cristian Nemescu, care a incetat din viata in august 2006, la varsta de 27 de ani, potrivit AFP.

Juriul, prezidat de cineastul francez Pascale Ferran, […]

Regizorul Andrei Serban este de parere ca "teatrul romanesc este intr-o criza profunda", iar "ceea ce ii lipseste este calitatea adanc umana", a declarat acesta sambata, intr-o conferinta de presa organizata in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, transmite corespondentul NewsIn.

Regizorul s-a declarat […]

Ministerul Culturii il va numi saptamana viitoare in postul de director general interimar al RADEF pe Marian Barut, pe care Sindicatul liber "Romania Film" anunta ca il va boicota si nu il va lasa sa intre in institutie.

Pe 15 mai, Consiliul de administratie al RADEF a hotarat eliberarea din functie a directorului general […]